Een gezellige beestenboel!


Toen Jeroen in maart contact met me opnam was ik blij verrast. Waarom? Nou, ik heb voor hem en zijn geweldige vrouw al eens een tekening mogen maken voor hun trouwdag namens alle collega’s. Hierop stonden alle dieren van de verschillende teamnamen en het gelukkig bruidspaar als cavia’s, dit omdat ze zo gek zijn op deze knagertjes. Het was erg leuk om te maken en ze zijn er nog steeds heel blij mee!


Jeroen’s wilde nu graag een speciaal cadeau voor zijn vrouw laten maken voor haar verjaardag, namens hem en familie en vrienden. Het onderwerp verbaasde me niets, cavia’s! En daar hebben ze er thuis ook genoeg van blijkbaar! De vraag was dan ook of ik een tekening wilde maken met daarin alle knagertjes die ze hebben en hebben gehad. 10 stuks in totaal, een gezellige beestenboel dus!


De focus lag vooral op het zichtbaar maken van de verschillende karakters van elke cavia. Noor was nogal verlegen en verstopte zich graag een beetje, Bert hield veel van eten en had een dikke kont, en Theo gaf altijd pootjes zoals een hond. Het waren nogal wat karakters om uit te werken en samen te voegen. Maar na veel overleg, schetsen en puzzelen kwamen we uit op een eind schets waar we allebei blij mee waren. En we hebben ook nog wat leuke details toegevoegd zoals specifiek eten wat ze vaak krijgen en poep..”want ze poepen heel veel!”


Het was een leuk stuk om te maken en ik lag vaak in een deuk door bijvoorbeeld de suffe uitdrukking op het gezicht van 2 van de cavia’s.


Nadat alles klaar was en het geheel was geprint, ingelijst en verstuurd begon eind april ook voor mij het wachten tot het cadeau werd gegeven. Hoe zal ze het vinden? Zijn ze allemaal goed herkenbaar? Spannend dus!


Half mei was het dan eindelijk zo ver. Van Jeroen’s zus kwam er een leuke een bericht op Instagram! En de maandag kreeg ik van Jeroen bericht dat z’n vrouw er heel erg blij mee is en iedereen herkende. En dat het schilderij op een mooi plekje in het huis hangt waar ze hem veel kunnen zien.


En dat is waar ik het zo graag voor doe, blije mensen die ik iets persoonlijks heb mogen geven..en daar zelf natuurlijk ook wat lol uit haal ;) nu eens kijken hoe ik kan stoppen met steeds aan cavia's te denken..


9 keer bekeken