De ideeën machine

Soms is het vinden van een idee niet het moeilijkste, maar juist het uitwerken ervan tot een definitief plan.

Daarom zie je hieronder de ideeën machine, hierin staan de stappen die je kunnen helpen om een idee te bedenken en uit te werken tot een echt plan waar je mee aan de slag kunt!

Hou tijdens deze zoektocht een notitieblok bij de hand, dit kan een echte van papier zijn of digitaal via Google Drive of Notepad, net wat je voorkeur heeft.

Heb je al een idee waarmee je wilt beginnen? Super! Je kunt altijd deze stap nog even doorlezen, misschien krijg je een nog beter beeld van je idee, of je gaat direct door naar Stap 2 om je idee in meer detail uit te gaan werken.

Heb je nog geen idee over een idee? ;) Lees dan verder.

Een idee bedenken

De nood voor het vinden van een idee begint altijd bij een probleem of een wens waar je een oplossing voor zoekt. Het kan zijn dat je een eigen bordspel wilt ontwikkelen, iets wilt vastleggen voor later of een uniek cadeau zoekt voor een belangrijk persoon in je leven.

De volgende stappen helpen je om een duidelijker beeld te krijgen van wat je wilt en geeft inspiratie waar je een idee vandaan kunt halen.

1. Waarvoor

Waarvoor zoek je een idee? Is het bijvoorbeeld voor een cadeau, het tastbaar maken van iets of nieuw product wat je wilt maken.

Schrijf het op!

2. Het eindproduct

Wat moet het eindresultaat worden, wat moet je ermee kunnen doen? Moet het tastbaar zijn zodat jij of anderen het kunnen aanraken of zoek je iets digitaal wat je gemakkelijk en snel kunt delen?

3. Idee vinden

Nu je precies weet waarvoor je een idee zoekt en wat het eindproduct gaat worden kun in je gedachten zoeken naar onderwerpen en ideeën die je hierbij krijgt.

Wat voor onderwerpen passen er bij je reden en eindproduct? Wat is belangrijk, een focuspunt. Bijvoorbeeld een bepaald tijdperk of het overbrengen van een specifieke emotie.

Misschien heb je door de vorige stappen al wat ideeën gekregen. Schrijf ze op en neem ze mee naar stap 2.

Is alles gelukt met het uitwerken van je idee?